Dobré rady

Výber a príprava jedla

Chlieb, pečivo, cereálie, cestoviny, ryža, škroboviny

Aby ste organizmu dodali maximum výživových hodnôt z potravy, jedzte celozrnné pečivo alebo výrobky obohatené o niektoré živiny (funkčné potraviny). Nasledujúce výrobky v uvedených množstvách nepresahujú v priemere 350 kJ:

Chlieb, pečivo

chlieb celozrnný, pšenično-ražný1/2 krajca
chlieb grahamový1/2 krajca
krutóny, hrianky1 šálka
pita (arabský chlieb - placka)1/2 ks
rožok, žemľa1 ks
kukuričná tortilla1 ks
otruby1/3 šálky
kornfleky kukuričné - neprisladené1/3 šálky
ovsené vločky1/4 šálky
cestoviny1-2 šálky
ryža1/3 šálky
kukurica1/2 šálky
kukurica klas1 ks
suchá fazuľa, hrach, cícer, šošovica1/3 šálky
zemiaky varené1 šálka
zemiaky pečené1 ks
zemiaková kaša1/2 šálky
tekvicové jadrá3/4 šálky
orechy1/2 šálky
Aj vďaka Vašim 2% sa môže srdce usmievať. Ďakujeme.
Darujte 2%
viac info