Recepty

Krémová pórovo-tekvicová polievka

Pre šesť osôb

  • 500 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 3 šalotky
  • 3 cibuľky
  • 1 červená cibuľa
  • 300 g nízkotučného mlieka
  • 300 g chobotničiek
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 poháre zeleninového vývaru
  • čierne korenie
  • štipka soli

Príprava

  1. Nakrájajte cibuľu a vložte do hrnca spolu s hráškom.
  2. Položte hrniec na oheň, pridajte dva poháre zeleninového vývaru a asi 30 minút varte. Podľa potreby pridajte trošku vody.
  3. Nakrájajte šalotku a nechajte ju speniť v panvici, do ktorej ste dali za lyžicu zeleninového vývaru.
  4. Očistite chobotničky, umyte ich a dajte na panvicu k šalotke.
  5. 15 minút varte, pokým nezískajú sýtočervenú farbu.
  6. Osoľte ich, odstavte z ohňa a udržujte v teple.
  7. Pomixujte hrášok a pridajte mlieko.
  8. Krém povarte a dochuťte soľou a čiernym korením. 
  9. Podávajte v miskách alebo v polievkovej mise a do stredu poukladajte chobotničky.
  10. Dochuťte dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja.
Energetická hodnota: 189,8 kcal/porcia
Bielkoviny celkovo 14,5 g
Lipidy celkovo 7,2 g
Využiteľné sacharidy 16,7 g
Mastné kyseliny (nasýtené/mononenasýtené/polynenasýtené celkovo): 1,2 / 4,6 / 0,63 g
Cholesterol 29,4 g
Vláknina 5,3 g
Železo 2,1 mg
Vápnik 171,1 mg
Sodík 335,9 mg
Draslík 452,9 mg
Fosfor 240,3 mg
Magnézium 43,9 mg
Vitamíny
B1 0,46 mg
B2 0,29 mg
B3 2,26 mg
B9 64,7 μg
A 0,0 μg
E 1,65 mg
D 0,0 mg
B5 0,86 mg
B8 8,00 μg
B12 0,0 μg

Aj vďaka Vašim 2% sa môže srdce usmievať. Ďakujeme.
Darujte 2%
viac info