Články

10. ročník kampane MOST
Mesiac O Srdcových Témach

MOST - Mesiac o srdcových témach

September, počas ktorého si verejnosť pripomína aj Svetový deň srdca (29.9.2019), na Slovensku už vyše desať rokov patrí srdcu a prevencii srdcovocievnych ochorení.  Mimoriadne priaznivé odozvy na prvý ročník projektu MOST, ktorý Slovenská nadácia srdca odštartovala v roku 2007, viedli k pokračovaniu projektu a vytvoreniu úspešnej tradície preventívno-edukačnej kampane.

MOST 2019 - Srdcový festival

Odborné edukácie, názorné ukážky a pohybové aktivity. Toto všetko a omnoho viac prinesie ďalší ročník sprievodnej aktivity projektu MOST, ktorou je Beh (chôdza) srdca, tentokrát ako súčasť Srdcového festivalu. Podujatie sa spája už tradične so septembrovým Svetovým dňom srdca a keďže tohtoročným cieľom MOST-u je spojiť celé rodiny do spoločných aktivít, tematický je aj názov behu (chôdze) „Aby vaše srdce nezlyhalo“.

Na srdcovom festivale bude možné diskutovať s odborníkmi o srdcových ochoreniach a problémoch. Keďže ide o podujatie, ktoré má spájať generácie, v rámci myšlienky „Náš spoločný život so zdravým srdcom“, pre účastníkov pripravené možnosti merania tlaku krvi, hladiny cukru, či hodnôt BMI. Merania budú zabezpečené odborným personálom s možnosťou získania edukačných materiálov. Na podujatí sú vítané celé rodiny s deťmi, ktoré si okrem pohybu budú môcť vyskúšať a odfotiť sa v penových modeloch srdiečok.

Srdcový festival bude sprevádzaný chytľavou hudbou a ďalšími aktivitami pre pozitívnu myseľ. Pre bežcov (chodcov) je pripravená 4 alebo 7 kilometrová trať, pričom prvých 100 zaregistrovaných účastníkov bude odmenených tematickou medailou. Podujatie sa uskutoční 20. septembra 2019 v Bratislave pri Eurovei.

V rámci preventívnych meraní pre širokú verejnosť sa tento rok do projektu MOST zapojila aj sieť lekární Benu. Ide o pokračovanie úspešnej preventívnej činnosti a komunikácie o kardiovaskulárnych ochoreniach. Všetci tí, ktorí v týždni od 16. septembra do 20. septembra 2019 navštívia sieť lekární Benu, si budú môcť dať zadarmo skontrolovať svoj krvný tlak či hladinu cukru v krvi.

Aj vďaka Vašim 2% sa môže srdce usmievať. Ďakujeme.
Darujte 2%
viac info